Ælmø en Loki mengen hiphop, IDM, techno, drum 'n bass, dub en poëzie tot een duistere, lo-fi mix. Maken ze bij TBK korte, opgefokte recht-toe-recht-aan herrie, bij ÆLT wordt elke track uitgesponnen tot een lange hardcore dark audio fantasy waar je wel even voor moet gaan zitten.
In 2005 brengen ze hun titelloze debuut-EP uit die met zijn 5 tracks een perfecte soundtrack vormt voor die donkere, gure nachten waarin je de slaap maar niet kan vatten.

Loki en Ælmø hebben elkaar ontmoet bij TBK, een hardcoreherriepunk band die de regio terroriseerde met een bak herrie waar de mensen niet genoeg woorden voor konden vinden om het te omschrijven. Maar de muzikale interesses van beide heren reikten verder dan alleen rockende gitaarmuziek en dus vonden ze het begin 2005 tijd worden om daar wat mee te gaan doen.
Loki was al een aardige poos bezig als experimentele hiphop-producer die al in het verleden solo, met de NV en in samenwerking met andere rappers als Rauf, Mesa en DRS enkele releases had uitgebracht.
Ælmø was al geruime tijd bezig met het schrijven van teksten en gedichten en draaide ook een behoorlijke tijd als DJ in Utopia, een jongerencentrum in Drunen.
Samen zijn ze aan de slag gegaan met als resultaat dus een titelloos EP-tje.